Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Landets samtliga tågskyltar svartnade

Alla informationsskyltar på alla tågstationer i landet slocknade helt på torsdagens förmiddag. Trafikverket meddelar att skyltarna kom igång igen efter en dryg timme.

– Vi vet inte mycket mer ännu än att systemet inte fungerar, sade Trafikverkets pressinformatör Sven Lindberg strax efter 11-tiden.

Strax därpå fungerade systemen igen. Problemet i kommunikationen mellan överförings och mottagningssystemen började före 10-tiden med att uppdateringen av informationsskyltarna slutade fungera – tåg som redan avgått stod som ankommande – och efter en stund svartnade de helt. 

Medan felsökning och reparation pågick uppmanades resenärer att vara vaksamma på den information som kan framgå på själva tågen och att förhöra sig med aktuellt resebolag om eventuella avvikelser i tidtabellen. På myndighetens hemsida såg tåginformationen intakt ut.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.