Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-20 22:54 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/landshovding-jag-ar-sa-glad-att-jag-star-har-och-grater/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Landshövding: Jag är så glad att jag står här och gråter

Elisabeth Nilsson, landshövding i Östergötland.
Elisabeth Nilsson, landshövding i Östergötland. Foto: Göran Billeson / Länsstyrelsen
Landshövdingen i Östergötland, Elisabeth Nilsson, fick via direktsänd tv veta att den nya tronarvingen blir hertiginna av Östergötland.

– Jag är så glad att jag står här och gråter, säger hon till DN.se.

Elisabeth Nilsson och hennes medarbetare följde konseljen på Stockholms slott via tv. Det var först när kungen i direktsändning meddelade att den nyfödda tronarvingen – som ska heta Estelle Silvia Ewa Mary – blir hertiginna av landskapet Östergötland som hon fick reda på det.

– Vi känner oss så hedrade att hon blir hertiginna av Östergötland. Vi är inte så förberedda utan känner oss väldigt förvirrade just nu. Det här ska i alla fall firas med tårta, säger Elisabeth Nilsson.

Att prinsessan Estelle blir hertiginna av Östergötland kommer att "sätta Östergötland på kartan", enligt landshövdingen.

– Vi har så mycket fint att visa upp här: fina gamla städer, kultur och natur, säger hon.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.