Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-31 02:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/langt-kvar-till-en-gemensam-alliansbudget-1/

Sverige

Långt kvar till en gemensam alliansbudget

Att det alltid ska löna sig bättre att arbeta än att gå på bidrag är kärnan i Moderaternas ekonomiska politik. Den är också en avgörande princip för ett samhälle som inte accepterar social stagnation och utanförskap, utan ser värdet av social rörlighet, skriver Elisabeth Svantesson och Ulf Kristersson.
Att det alltid ska löna sig bättre att arbeta än att gå på bidrag är kärnan i Moderaternas ekonomiska politik. Den är också en avgörande princip för ett samhälle som inte accepterar social stagnation och utanförskap, utan ser värdet av social rörlighet, skriver Elisabeth Svantesson och Ulf Kristersson. Foto: Nicklas Thegerström

I de borgerliga partiernas skuggbudgetar syns konturerna av alliansens kommande valmanifest, och det blir en tydlig högergir jämfört med förra valet. Sänkta skatter, kraftigt ökande anslag till försvar och polis samt liberaliserad arbetsrätt är några delar. De borgerligas största problem är inte olika åsikter i sak utan hur de ska kunna regera ihop.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in