Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-02 02:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/lararforbundet-tva-forbund-konkurrerar-och-forsvagar-lararna/

SVERIGE

Lärarförbundet: Två förbund konkurrerar och försvagar lärarna

Johanna Jaara Åstrand
Foto: Anders Wiklund/TT

De båda lärarförbunden närmar sig en tuff avtalsrörelse. Kommunernas ekonomi är kört i botten och Svenskt näringsliv har lämnat ett nollbud.

Det gör att frågan om en eventuell sammanslagning av de båda förbunden som konkurrerat med varandra under trettio års tid ligger på bordet.

– Dagens organisation med två förbund är försvagande, fördyrande och förlamande, säger Lärarförbundets Johanna Jaara Åstrand.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.