Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-05 15:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/larm-kvinna-knuffades-framfor-tag-i-lund/

Sverige

Kvinna påkörd av tåg i Lund – tros ha knuffats

00:47. En man är gripen misstänkt för mordförsök i Lund.

En kvinna ska ha knuffats på måndagskvällen framför ett tåg på Lunds station. En man som befann sig på perrongen greps av polis. Kvinnan vårdas på sjukhus med svåra skador.

Det var vid 22.30-tiden på kvällen som polisen fick larm om att en person knuffat en kvinna så att hon föll ned på spåret när ett godståg var på väg in på stationen.

– Hon har körts på av ett tåg och det finns uppgifter om att hon ska ha blivit knuffad. Kvinnan har förts till sjukhus och vi är på plats och pratar med vittnen. Två spår har spärrats av, säger Jimmy Modin vid ledningscentralen för polisen i region Syd.

Polisen bekräftar att man har frihetsberövat en man som befann sig på perrongen.

Polisens vakthavande befäl säger till TT på tisdagsmorgonen att de inte kunnat se hittills att mannen har någon tidigare koppling till kvinnan som nu vårdas för svåra skador.

Polisen har kollat bilder från övervakningskameror och arbetat under natten på platsen för att säkra bevis. Flera personer blev vittnen till händelsen, och har erbjudits krisstöd

All tågtrafik förbi Lund stoppades efter händelsen, men vid kvart i två-tiden natten mot tisdagen öppnades spåren igen.