Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-27 06:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/larm-om-explosion-i-uppsala/

Sverige

Larm om explosion i Uppsala

Polisen undersöker en misstänkt detonation i stadsdelen Gränby i Uppsala.

– I och med att det är så många som ringt så har det tydligen smällt väldigt högt, säger Pelle Nellberg vid polisen.

Larmet kom strax efter klockan 20 på torsdagskvällen. Flera polispatruller har åkt till området Gränbystaden i stadsdelen Gränby för att undersöka det som beskrivs som en explosion av något slag.

– Det är väldigt mycket olika inringare till polisen som har gett olika uppgifter, och vissa säger att det har rykt och så vidare, säger polisens presstalesperson Pelle Nellberg.

Polisen uppger att de lokaliserat platsen där detonationen tros ha ägt rum: en hage i anslutning till Gränbystaden. Inga skadade har hittats och inga personer har heller funnits i närheten av hagen. Det finns heller inga uppgifter om skadad egendom.

– Det man kan se där är bränt gräs och bränd jord i ett mindre område i den här hagen, säger Pelle Nellberg.

Har ni någon aning om vad som orsakat smällen?

– Nej, det är väldigt svårt att spekulera i vad som orsakat explosionen. Det finns mycket att gissa på så jag väljer att inte göra det. Det ska naturligtvis tekniker till platsen för att om möjligt säkerställa vad det är som exploderat.

Polisen håller sig i området under kvällen för att få tag i vittnen och lokalisera eventuella gärningsmän. Brottsplatsen har spärrats av och polisens tekniker har kallats dit. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Texten uppdateras.