Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-26 10:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/larm-om-skottlossning-i-molndal-polis-jagar-garningsman/

Sverige

Larm om skottlossning i Mölndal – polis jagade gärningsmän

En bil ska ha blivit beskjuten av flera maskerade personer i en annan bil på en parkering i Mölndal, enligt polisen.

Under måndagskvällen har flera polispatruller sökt intensivt efter gärningsmännen. Fyra personer har hämtats in till förhör.

Rätta artikel

Polisen larmades till centrala Mölndal vid 18.30-tiden på måndagen.

– Det var flera vittnen som hörde och såg att maskerade personer i en bil sköt mot en annan bil vid en parkering. Innan vi hinner dit har båda bilarna lämnat platsen, säger Peter Adlersson, presstalesperson i polisregion Väst.

Väl på plats hittade polisen flera tomhylsor. Området spärrades av och under måndagskvällen sökte polisen efter personerna som befann sig i fordonen.

– Vi har ett flertal patruller i gång och söker på olika platser utifrån de uppgifter vi fått av vittnen. Vi kollar till exempel om fordonen varit inblandade i händelser tidigare, säger Peter Adlersson.

Vid 20-tiden skrev polisen på sin hemsida att bilen som blev beskjuten nu har hittats och att den är tagen i beslag för en teknisk undersökning. Fyra personer som befann sig nära bilen har också hämtats till förhör. 

Enligt polisen fanns det vid 20-tiden inga några uppgifter om skadade. Polisen uppger samtidigt att de har löpande kontakt med sjukhus i området. En förundersökning om försök till mord har inletts.