Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-30 21:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/larobocker-hyllar-barnsoldater-och-kallar-israel-for-djavulen/

Sverige

Läroböcker hyllar barnsoldater och kallar Israel för ”djävulen”

Två av de läroböcker som köptes in av Östhammar kommun. Böckerna, tänkta att användas i modersmålsundervisningen, innehåller propaganda från regimen i Iran.
Två av de läroböcker som köptes in av Östhammar kommun. Böckerna, tänkta att användas i modersmålsundervisningen, innehåller propaganda från regimen i Iran. Foto: Zacharias Fjellander

Iranska läroböcker med antisemitism och religiös propaganda har sålts till svenska skolor. I en av böckerna hyllas en barnsoldat som går i krig mot Irans fiender.

En av ägarna till den bokhandel i Göteborg som har importerat böckerna säger till DN att han tar avstånd från innehållet.

– Iran har hållit på med de här skolböckerna sedan 1979 om man säger så. Skolorna som köper de här böckerna har gjort det i ett par decennier och det har varit lika skitigt från början.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in