Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-03 12:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/lasta-dorrar-efter-hot-mot-malmo-universitet/

SVERIGE

Låsta dörrar efter hot mot Malmö universitet

Videon är 1 min 14 sek lång. Den 1 januari 2018 så bytte Malmö högskola till Malmö universitet, kanske är det namnbytet eller universitets samhällsengagemang som lett till dörrarna är låsta till lokalerna den 8 januari. Det är på grund av ett hotmejl och en polisutredning pågår. Nästa vecka är det tentavecka, men studenter och personal uppmanas att arbeta hemifrån på måndag.

Studenter och personal vid Malmö universitet uppmanas att arbeta hemifrån på måndag efter ett allvarligt mejlhot. Hotet kom in till lärosätet den 29 december men upptäcktes först fem dagar senare.

– Vi hanterar inte den här mejladressen under helgerna. Det är de rutinerna vi har. Men nu får vi anledning att se över dem, säger universitetets rektor Kerstin Tham.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.