Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-23 12:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/lastbil-borjade-rulla-utan-forare-tre-skolbarn-nara-koras-over/

Sverige

Lastbil började rulla utan förare – tre skolbarn nära köras över

Lastbilens färd slog stopp mot en elcentral. På vägen körde den in i en mindre lastbil och en personbil. Tre skolelever klarade sig med en hårsmån. Den orangea byggnaden i bakgrunden är skolans gymnastikhall.
Lastbilens färd slog stopp mot en elcentral. På vägen körde den in i en mindre lastbil och en personbil. Tre skolelever klarade sig med en hårsmån. Den orangea byggnaden i bakgrunden är skolans gymnastikhall. Foto: Privat

Tre pojkar i tioårsåldern hade änglavakt när en stor Scania-lastbil plötsligt började rulla i en brant backe intill en skola i Partille.

– Sonen såg den komma ett par sekunder innan, hans kompis hoppade upp på en avsats men halkade. De kunde ha strukit med. Tar man reda på hur detta kunde hända?, frågar sig pappan till en av pojkarna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in