Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Lastbil och tåg i kollision i Vartofta

En lastbil och ett passagerartåg har kolliderat i Vartofta utanför Falköping. Olyckan inträffade vid 07.25 och räddningstjänsten är på väg till platsen.

Omfattningen av olyckan är ännu oklar, enligt polisen i Västra Götaland. 

– Det vi vet är att SOS Alarm har rapporterat att en lastbil och ett persontåg har kolliderat i Vartofta. Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen, säger presstalesmannen Thomas Fuxborg. 

Det var vid en järnvägsövergång som lastbilen och tåget kolliderade. Vid 08.15-tiden fanns ännu inga uppgifter om skadade. 

– Tågtrafiken är avstängd i bägge riktningarna, säger Alexandra Elias, presskommunikatör på Trafikverket. 

Enligt GP verkar det inte röra sig om en allvarligare olycka. Ingen ska ha skadats, och ambulansen verkar ha lämnat platsen. 

– i håller just nu på att skadeinventera, men det är inget som har vält, säger Perry Malmberg, på räddningstjänsten i Falköping. 

Västtrafik uppger att det rör sig sig om ett Västtåg med 115-120 passagerare ombord.

Texten uppdateras.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.