Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-18 23:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/lastbilsekipage-blev-hangande-pa-bro/

Sverige

Lastbilsekipage blev hängande på bro

Bild 1 av 6 Bild 1. Lastbilsekipaget kom norrifrån på E22, ut ur en kurva i en nedförsbacke och ner på den långsträckta Skramstadsbron. Ojämn viktfördelning av lasten kan ha lett till att ekipaget hamnade i sladd.
Foto: Leif Pettersson / TT
Bild 2 av 6 Dragbilen slets loss från från den tillkopplade trailern. Den syns svårt demolerad på marken. Lyckligtvis skadades inte föraren allvarligt. Delar av vägräckena på båda sidor har närmast försvunnit.
Foto: Gunnar Holmberg
Bild 3 av 6 Närbild på resterna av dragbilen.
Foto: Gunnar Holmberg
Bild 4 av 6 Första trailerns kopplingsdon slets sönder. Den blå containern uppges vara tom.
Foto: Gunnar Holmberg
Bild 5 av 6 Bärgningsarbetare sysselsatta med att förankra vajrar runt container och trailer inför lyftet.
Foto: Gunnar Holmberg
Bild 6 av 6 Två tunga mobilkranar från Oskarshamn kallades till platsen. Brons bärighet sätts på prov med den koncentrerade tyngd som dessa maskiner i arbete utgör.
Foto: Gunnar Holmberg

Från 15 meters höjd kraschade en lastbils förarhytt från en vägbro på E22 ner på en åker vid 07.30-tiden på tisdagen. Den 34-årige föraren kom undan med lindriga skador. ”Lastbilsföraren hade en enorm tur”, säger Akko Karlsson, en av de första på olycksplatsen. Vid 17-tiden var tungbärgare på plats, men någon lyftinsats hade inte satts igång.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in