Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-21 20:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/lidkopings-stadshus-bombhotat-igen/

Sverige

Lidköpings stadshus bombhotat – igen

Bombhot har riktats mot flera kommunhus i Västsverige under måndagen. Bland dem finns stadshuset i Lidköping, som har tagit emot sitt andra bombhot på kort tid, rapporterar P4 Skaraborg.

Rätta artikel

– Vi har inget farligt föremål eller något som pekar på att det ligger verkställighet bakom detta, det skapar bara oro, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen, till TT.

I fredags utrymdes stadshuset efter ett bombhot, men inte heller då kunde polisen hitta något när de genomsökte fastigheten.

– Förra gången var det först ett muntligt hot och sedan skriftligt via e-post. Den här gången är det via e-post. Vi har utrymt stadshuset även denna gång, säger Elin Liljebäck Nilsson, kommunikationschef på Lidköpings kommun, till GT.

Liknande hot har även riktats mot kommunhus i Mariestad, Falköping och Skövde, enligt GT.

En brottsanmälan om olaga hot mot grupp kommer att upprättas, men om hoten har samma avsändare är för tidigt att säga.

– Det får vi lägga en hel del tid på att undersöka naturligtvis, säger Stefan Gustafsson.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt