Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Liten nazistdemonstration möttes av protester

En mindre grupp från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen genomförde på lördagen en inte tillståndsgiven demonstration på Avenyn i Göteborg. De omkring 15 nazisterna möttes av ett trettiotal motdemonstranter.

Det var strax före klockan 12 på lördagen som den lilla gruppen stannade till mitt på Avenyn där man vecklade ut flaggor och började dela ut flygblad. Gruppen hade då tågat dit från Mölndal.

I det läget övergick gruppen till att bli en icke tillståndsgiven allmän sammankomst och poliser på plats skrev ut en anmälan för brott mot ordningslagen.

– Ett trettiotal motdemonstranter fanns då också på plats, säger Göran Karlbom, vakthavande befäl vid polisen i Göteborg.

Polisen försökte hålla isär de båda grupperna men vid flera tillfällen uppstod skärmytslingar och stämningen var stundtals hätsk. En anmälan för ringa misshandel och en för försök till misshandel har upprättats, skriver polisen på sin webbplats.

Vid 15.30-tiden var nazisterna tillbaka i Mölndal. Ingen av de inblandade har gripits.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.