Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 01:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/livshotande-skadad-i-fyrhjulingsolycka/

Sverige

Livshotande skadad i fyrhjulingsolycka

En man i 20-årsåldern vårdas för livshotande skador efter en olycka med en fyrhjuling på ön Bolmsö utanför Ljungby sent på lördagskvällen, skriver Värnamo Nyheter.

TT Text

Fyra personer ska ha färdats på fyrhjulingen när föraren tappade kontrollen över fordonet. Ingen av dem hade hjälm.

– Föraren är en kvinna som är i samma ålder som den skadade mannen. Hon är nu mittänkt för rattfylleri, vållande till kroppsskada samt olovlig körning, säger Katarina Rusin, polisens presstalesperson region Syd.

En liknande olycka skedde även i Ljungby tidigare samma kväll, men då med en A-traktor.

– Minst tre personer har samtidigt färdats på traktorn och två tonåringar har först till sjukhus med ambulans, säger Katarina Rusin.

Samtliga skadades lindrigt. Föraren, en pojke i 15-årsåldern, misstänks för olovlig körning samt vållande till kroppsskada. A-traktorn är tagen i beslag för vidare undersökning.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt