Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-30 08:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/livsmedelsverket-svart-ta-fram-enhetliga-riktlinjer-for-skolmaltider/

SVERIGE

Livsmedelsverket: Svårt ta fram enhetliga riktlinjer för skolmåltider

Kommunernas efterfrågan på nationella riktlinjer för specialkost i skolan har hittills inte fått något gehör hos Livsmedelsverket som ansvarar för offentliga måltider. Orsaken är att skolmaten styrs av olika lagar som en rad myndigheter ansvarar för.

– Det finns ingen myndighet som kan göra det här själv utan det måste göras ihop, säger Anna-Karin Quetel, nutritionist på Livsmedelsverket.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.