Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Livstidsstraff blir 25 år för taximördare

En rysk medborgare som 2002 dömdes till livstids fängelse för mord, människorov och grovt rån får påföljden omvandlad till ett tidsbestämt fängelsestraff på 25 år. 

Det har Örebro tingsrätt beslutat, då den gör bedömningen att risken för att mannen återfaller i allvarlig brottslighet inte längre är ”konkret och beaktansvärd”.

Mannen, som nu är i 40-årsåldern, dömdes för att tillsammans med en annan man rånat och mördat en taxichaufför utanför Sundsvall.

Enligt tingsrätten har gärningarna ett samlat straffvärde om 24 år. Men eftersom man normalt friges villkorligt efter två tredjedelar av strafftiden och det ska finnas tid för att förbereda utslussningen bestäms straffet till 25 år. Efter den villkorliga frigivningen ska mannen utvisas från Sverige på livstid.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.