Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 15:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/ljusning-i-gallivare-antalet-smittade-minskar/

Sverige

Ljusning i Gällivare – antalet smittade minskar

Efter larmet från Gällivare kommun om en okontrollerbar spridning av covid-19 i förra veckan ser kommunen nu en ljusning med färre smittade på omsorgsboenden.
Efter larmet från Gällivare kommun om en okontrollerbar spridning av covid-19 i förra veckan ser kommunen nu en ljusning med färre smittade på omsorgsboenden. Foto: Hans-Olof Utsi/TT

Smittspridningen som tog fart i Gällivare förra veckan har lugnat sig något. Enligt P4 Norrbotten syns nu en ljusning.

Under helgen som gick avled ytterligare två personer i covid-19 på boenden i Gällivare. Men man ser samtidigt en minskning av antalet nya fall. Från 38 bekräftat smittade på kommunens omsorgsboenden i torsdags, har antalet nu sjunkit till 28. 

Anette Viksten Åhl som är socialchef i kommunen säger till P4 Norrbotten att läget är något bättre. Hon tror att invånarna i Gällivare blivit mer försiktiga sedan kommunen förra veckan uppgav att smittspridningen var okontrollerad.  

Det viktigaste nu är enligt Anette Viksten Åhl att följa direktiven att hålla avstånd, tvätta händerna och att hålla sig hemma. 

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt