Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-21 13:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/lofven-forsvarar-nazisters-ratt-att-demonstrera/

Sverige

Löfven försvarar nazisters rätt att demonstrera

– Fullständigt oacceptabelt, säger statsminister Stefan Löfven (S) sedan nazistiska Nordiska motståndsrörelsen från en scen i Falun på första maj förstört en bild i helfigur av försvarsminister Peter Hultqvist (S). Men samtidigt försvarar Löfven rätten för nazister att hålla möten.
– Fullständigt oacceptabelt, säger statsminister Stefan Löfven (S) sedan nazistiska Nordiska motståndsrörelsen från en scen i Falun på första maj förstört en bild i helfigur av försvarsminister Peter Hultqvist (S). Men samtidigt försvarar Löfven rätten för nazister att hålla möten. Bild: Mats J Larsson

Statsminister Stefan Löfven anser att det är ”fullständigt oacceptabelt” att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) förstörde en pappdocka föreställande försvarsminister Peter Hultqvist på scenen under sitt möte på första maj i Falun. Men han försvarar nazisternas rätt att demonstrera.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in