Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 08:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/lofven-linde-forsvarar-sverige/

Sverige

Löfven: Linde försvarar Sverige

Statsminister Stefan Löfven.
Statsminister Stefan Löfven. Foto: Magnus Hallgren, Magnus Hallgren, Magnus Hallgren

Statsminister Stefan Löfven (S) stöttar utrikesminister Ann Linde (S) efter hennes kritiserade framträdande i en tysk tv-intervju.

TT Text

– Utrikesministern gör ett fantastiskt jobb för att också försvara Sverige, säger Löfven.

I intervjun med Deutsche Welle i förra veckan försvarade Linde den svenska coronastrategin. Hon fick dock kritik efteråt från Moderatledaren Ulf Kristersson för att ha varit arrogant och för att ha skadat Sveriges anseende.

– Det är viktigt att vi säger ifrån när saker och ting är felaktiga. Det måste vi göra. Sedan ska vi själva ge en korrekt bild. Det är viktigt att vi gör det, säger Löfven.

Han kommenterar dock inte huruvida Linde gett en korrekt bild av situationen i Sverige. Löfven hänvisar till vad Linde själv sagt om kritiken mot intervjun.

Läs mer: Utrikesminister Ann Linde får kritik efter tysk intervju

Ämnen i artikeln

Ann Linde
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt