Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 05:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/lokalsamhallet-sluter-upp-mot-skogsbranderna/

SVERIGE

Lokalsamhället sluter upp mot skogsbränderna

43 sek. Höga temperaturer väntas runt om i landet, stora områden brinner och hoppet ställs till de inkallade helikoptrarna från Norge. Än så länge har endast en person tvingats evakuera men om vindarna vänder bort mot bebyggelser kan fler behöva lämna sina hem.

Skogsbränderna i Ragunda i Jämtland rasar tätt inpå bebyggelsen. Ett intensivt släckningsarbete pågår och nu sluter lokalsamhället upp.

– Vi har en sådan anda, Ragundaborna förstår läget när det är skarpt, säger Per Bergvall, ordförande i Ragunda Hembygdsförening.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.