Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Lotta Gröning: Det kan komma fler avslöjanden

Lotta Gröning, krönikör på Expressen, trodde nästan att Sten Tolgfors hade klarat sig. ”Första tanken nu är att det kan finnas mer som vi inte vet,” sa hon efter beskedet om att försvarsministern avgår.

Lotta Gröning på Expressen reagerade med förvåning när beskedet kom att försvarsminister Sten Tolgfors väljer att avgå. Hon menar att hon trodde att han kanske skulle kunna ta sig ut ur historien.

– Att han avgår är ett försök att rädda sitt eget skinn och partiets, säger hon.

Hon menar att spiken
i kistan blev de nya avslöjandena om bulvanföretaget, och pekar på att situationen blir extra komplicerad på grund av de förra regeringens inblandning. Hon menar att Tolgfors har trasslat in sig, och framstått som mer och mer inblandad i affären.

– Ena dagen visste han ingenting, andra dagen gjorde han det. Han är ytterst ansvarig, och det framstår som troligt att han visste mer än han valde att tala om, säger hon.

Nu menar Lotta Gröning
att det kan komma att bli fler avslöjanden inom den så kallade saudiaffären framöver och att de uppgifterna i så fall är en del av att försvarsministern väljer att avgå.

– Det kan finnas mer att avslöja.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.