Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Lugnet: Självklart är jag besviken

I ett mejl till TT kommenterar Christina Lugnet, via verkets kommunikationschef, regeringens beslut att frånta henne jobbet som verkets chef.

”Som generaldirektör har jag det yttersta ansvaret och accepterar regeringens beslut. Tillväxtverket har en viktig roll i utvecklingen av företag och regioner i Sverige. Självklart är jag besviken över att lämna mitt uppdrag och alla kompetenta medarbetare”, skriver Christina Lugnet.

Christina Lugnet vill inte bli intervjuad i dag, berättar Tillväxtverkets kommunikationschef Cecilia Werner Kastensson och hänvisar till den skriftliga kommentaren.

Göran Theolin, avdelningschef för Europaprogrammen vid Tillväxtverket, är ställföreträdande generaldirektör och tar tills vidare över som myndighetens högste chef.

Cecilia Werner Kastensson berättar också att Christina Lugnet informerat verkets ledningsgrupp och att personalen fått ett mejl om regeringens beslut. I morgon, tisdag, hålls ett internt personalmöte.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.