Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Lurvig fripassagerare ville ta färjan

Foto: Stena Line

Sökes: Ägaren till en klarögd kisse iklädd gul päls som var på väg till Polenfärjan. Färjeoperatören Stena Line går nu ut på Facebook för att få hem kissen till sin rätta ägare innan julen står för dörren.

Det var i lördags som några resenärer på väg till Polen via Stena Lines linje Karlskrona–Gdynia upptäckte att de fått en extra passagerare i bilen när de kom fram till terminalen.

Var någonstans katten klivit på är en gåta och resenärerna som skulle fortsätta till Polen lämnade katten till Stena Lines personal innan de var tvungna att köra ombord på färjan.

De första dagarna sov den oidentifierade musjägaren hos stuveriarbetarna i deras lokaler på Verkö i östra Karlskrona.

I ett försök att hitta kissens ägare har Stena Line lagt ut en efterlysning på företagets Facebooksida:

”En underbart social och tillgiven 'misse', med finklippta klor och som gillar att gosa och leka med julgranskulor. Hjälp oss att sprida inlägget så att Stena-katten hittar hem till sin ägare som den finaste julklappen!

– Det är en ung katt, väldigt snäll och tillgiven. Vi får hoppas att vi hittar dess ägare före jul. Men vi har inte hittat något chip eller halsband som kan identifiera den, säger Jesper Waltersson, presschef på Stena Line.

Reaktionerna verkar ha varit stora och engagerade?

– Ja, det kan man absolut säga. Vi har fått över 16.000 gillare och det har nått omkring över en miljon personer enligt Facebook.

Sedan kylan slagit till i Blekinge har katten fått flytta in hos en medarbetare där han fått värme och mat i väntan på att hitta hem.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.