Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-30 17:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/m-vill-stoppa-csn-stod-till-saudisk-mission/

Sverige

M vill stoppa CSN-stöd till saudisk mission

Islamiska universitetet i Medina grundades 1961. Många salafistiska förkunnare har fått sin utbildning vid IUM. En av dem är Hadi al-Madkhali, som ses som obrottsligt lojal mot den saudiska kungafamiljen. al-Madkhali är en viktig ledstjärna för många svenska studenter som läst i Medina.
Islamiska universitetet i Medina grundades 1961. Många salafistiska förkunnare har fått sin utbildning vid IUM. En av dem är Hadi al-Madkhali, som ses som obrottsligt lojal mot den saudiska kungafamiljen. al-Madkhali är en viktig ledstjärna för många svenska studenter som läst i Medina. Foto: Imam Khairul Annas/Wikimedia

Efter DN:s avslöjande om att svenska skattepengar har gått till en religiös utbildning öppen enbart för män vid ett ultrakonservativt universitet i Saudiarabien reagerar Moderaterna starkt.

– Det här föder ju extremism, säger Camilla Waltersson Grönvall (M), partiets utbildningspolitiska talesperson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in