Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-21 16:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/man-allvarligt-skadad-efter-knivoverfall-i-goteborg/

Sverige

Man allvarligt skadad efter knivöverfall i Göteborg

En man i 30-årsåldern är svårt skadad efter att flera gånger ha blivit knivhuggen i överkroppen och huvudet i Angered i Göteborg under onsdagskvällen.

TT Text

– Det är en ganska ful knivskärning där offret efter anfallet lyckats ta sig med spårvagn till hållplatsen vid Gamlestadstorget. Han har givetvis blött ner rejält på vägen, något som rönt mycket uppmärksamhet, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisen i Göteborg till TT.

Väl framme vid Gamlestaden larmade den omtöcknade mannen polisen.

– När vi kom till platsen var han allvarligt skadad men inte livshotande. Men han har fått många hugg mot överkropp och huvud och är riktigt dålig. Han fördes med ambulans till sjukhus, säger Martina Saghamre.

Kort efter händelsen lyckades polisen gripa två personer misstänkta för överfallet.

- Genom kontakt med en uppmärksam allmänhet så grep vi en 29-årig man och en 32-årig man i en lägenhet och de är nu misstänkta för grov misshandel, säger Martina Saghamre.

Samtliga inblandade är kända av polisen sedan tidigare.