Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Man anhållen för knivmord i Filipstad

En person har gripits och anhållits, misstänkt för knivmordet i torsdags på en rörelsehindrad man i centrala Filipstad. Det uppger förundersökningsledare Anders Forsman vid polisen i Värmland, skriver Aftonbladet på nätet.

Den misstänkte, en man född 1982, anhölls på fredagskvällen av åklagare. Aftonbladet skriver att flera vittnen till händelsen på en gata i centrala Filipstad hörde av sig till polisen under fredagen.

– Misstanken växte fram nu under sena eftermiddagen och misstankarna räckte gott och väl för att han skulle kunna anhållas sedan, säger Anders Forsman.

Det var vid 21.30-tiden i torsdags som räddningstjänsten larmades till stadens centrum sedan en man i 60-årsåldern hittats livlös på gatan. Bredvid honom stod en rullator, som senare konstaterats tillhöra mannen.

Hjärt- och lungräddning sattes in, men mannens liv gick inte att rädda.

Polisen kom den misstänkte på spåren efter uppgifter från ett vittne som iakttagit en person springande lämna brottsplatsen på Bronellsgatan i Filipstad.

– Som vi bedömer det har vittnet sett själva slutskedet av den här attacken. Vittnet såg hur en mörkklädd person, som sannolikt är gärningspersonen, sprang in på en närliggande gata. Därefter avbryts kontakten, säger polisens presstalesman Stefan Wickberg.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.