Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 12:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/man-atalas-for-mord-i-vanersborg/

Sverige

Man åtalas för mord i Vänersborg

En man i 30-årsåldern åtalas för mordet på en man i Vänersborg i början av juli förra året.

– Det här faller ur ramen för hur mordärenden normalt brukar se ut. Mordet har ägt rum i ett radhus med två små barn hemma, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge till TT.

Rätta artikel

Enligt åtalet vid Vänersborgs tingsrätt sköt mannen offret med ett hagelgevär hemma i sitt eget radhus klockan två på natten. Sedan släpade han ut honom till en intilliggande trottoar och avlossade ytterligare ett skott mot kroppen.

– Mannen som är ihjälskjuten kom över som gäst och hade aldrig tidigare träffat familjen, säger Daniel Edsbagge.

Mannen äger vapnet och har licens för det. När han greps hade han en patron i fickan. Det finns inga andra dna-fynd eller fingeravtryck som kan knytas till brottet än mannens.

Den misstänkte, som inte tidigare är känd av polisen, åtalas även för brott mot griftefriden.

Samtidigt åtalas en kvinna i 30-årsåldern, som bodde tillsammans med den mordmisstänkte, för skyddande av brottsling, grovt brott. Enligt åtalet ska hon ha hjälpt till att undanröja bevis genom att torka bort blod, flytta ben- och vävnadsrester och plocka upp tomhylsor.

Både mannen och kvinnan nekar till brott. Samtidigt har de svårt att förklara vad som hänt i radhuset.

– Det finns inget motiv som har kunnat fastslås och de lämnar ingen förklaring. De säger att de har vaknat upp till att det var på det här sättet, säger Daniel Edsbagge.

Läs mer: Misstänkt mord i Vänersborg 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt