Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 02:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/man-atalas-for-mordforsok-och-barnvaldtakt/

Sverige

Man åtalas för mordförsök och barnvåldtäkt

En man i 40-årsåldern åtalas misstänkt för mordförsök och våldtäkt mot barn i Norrköpings kommun, rapporterar P4 Östergötland.

TT Text

Mannen, som sedan tidigare är dömd för grovt sexuellt övergrepp mot barn, drog enligt åtalet in en flicka i tioårsåldern i en skogsdunge och våldtog henne. Sedan ska han också ha försökt mörda henne.

Händelsen ägde rum i mitten av april, skriver Norrköpings Tidningar , och det är oklart hur mannen ställer sig till misstankarna.

Enligt P4 greps mannen samma dag som brotten begicks sedan en polis fattat misstankar om mannens leriga kläder. Vid gripandet hade mannen bland annat flickans mobiltelefon i en ficka.

Ämnen i artikeln

Norrköping
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt