Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Man begärs häktad för mer än 100 barnvåldtäkter

En man i Kalmar län har häktats som misstänkt för mer än 100 våldtäkter mot barn. Han satt redan häktad som misstänkt för andra våldtäkter, berättar åklagare Bengt Wahlström för TT.

Sedan tidigare sitter han häktad som misstänkt för misshandel, grov misshandel och två fall av våldtäkter. Under pågående polisutredning har uppgifter kommit fram som lett till de nya misstankarna. Enligt dem ska han ha gjort sig skyldig till mer än 100 våldtäkter mot barn under åren 2011–2013. Åklagaren vill inte precisera barnets ålder, men säger att det var en tonåring som var under 15 år.

Mannen häktas också som misstänkt för att ha utsatt en annan person för våldtäkter vid fyra tillfällen under 2016 och 2017.

Mannen, som är i 20-årsåldern, är även misstänkt för sex fall av koppleri i Kalmar, Växjö och Karlskrona.

Har han gjort några medgivanden?

– Han erkänner vissa bitar och han förnekar andra, säger åklagaren.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.