Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 15:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/man-dod-blev-pakord-av-polisbil-i-uppsala/

Sverige

Man död – blev påkörd av polisbil i Uppsala

En man i 70-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern blev påkörda av en polisbil i området Gottsunda i Uppsala vid 16.30-tiden på fredagen. Senare på fredagskvällen meddelade polisen att mannen avlidit av sina skador.

Rätta artikel

I polisbilen fanns en patrull som larmats till området med anledning av en misstänkt skottlossning. Patrullen prioriterades därifrån om till en annan händelse på E4 norr om Uppsala. När olyckan inträffade hade polisbilen blåljusen aktiverade.

– Händelsen på E4 hade ingenting med den eventuella skottlossningen att göra. När den är på väg mot E4 då inträffar den här olyckan, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisregion Mitt.

Mannen och kvinnan som blev påkörda fördes till Akademiska sjukhuset med ambulans. 

– Båda två har opererats. Men tyvärr gick mannens liv inte att rädda, han avled nu på kvällen. Kvinnan befinner sig fortfarande under vård, säger Daniel Wikdahl.

Polisen är förtegen om detaljerna i händelsen, eftersom det har upprättats en utredning.

– Vi har tagit en åklagarkontakt på särskilda utredningar som nu tar alla beslut i det här ärendet, säger Daniel Wikdahl.

Många människor samlades vid olycksplatsen i Gottsunda i samband med händelsen.

– Grupper av människor började kasta sten och bangers på våra patruller på plats. Vi är fortfarande på plats och arbetar med det, säger Daniel Wikdahl.