Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-25 06:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/man-dod-efter-misshandel-i-harnosand/

Sverige

Gymnasieelev död efter misshandel i Härnösand

En man i 20-årsåldern har avlidit efter att ha misshandlats med någon form av tillhygge i Härnösand på söndagen, rapporterar SVT Västernorrland. 

Mannen var sistaårselev på Härnösands gymnasium.

– Det är en oerhört tragisk situation, säger kommunens skolchef Roland Bång till DN. 

TT Text

En man 20-årsåldern sitter nu anhållen, misstänkt på sannolika skäl för mord, våldtäkt och misshandel. Den anhållne anklagas för att ha våldfört sig på den nu döde mannen och två andra personer i samma ålder. 

Information om vad som har föranlett händelsen vill polis och åklagare inte uttala sig om utan hänvisar till förundersökningssekretess. Däremot uppger kammaråklagare Stina Sjöqvist att mer information om fallet kan komma under tisdagen.

– Förhoppningen är att vi kan ha en klarare bild av vad som har hänt under kvällen och morgondagen, säger hon till Allehanda.se. 

Den avlidne mannen var sistaårselev på Härnösands gymnasium där han studerade ett praktiskt program. Skolchefen Roland Bång vill inte ge fler detaljer med hänsyn till den rådande situationen och familjens önskan.

– Det är en oerhört tragisk situation. Den är extraordinär och i många avseenden upplevs den som absurd med tanke på dådets art och de omständigheter som framkommit, säger Roland Bång.

– Alla våra tankar och vårt varmaste deltagande sänder vi till de nära anhöriga och familjen som måste befinna sig i en alldeles förskräcklig situation. Vi försöker också sörja för att ge klasskamrater, personal och andra elever den stöttning som de behöver.

Enligt Roland Bång har man fått information från polisen om att dådet inte på något annat sätt kan kopplas till Härnösands gymnasium. Skolans krisledningsgrupp aktiverades på söndagen, och får stöd av kommunens krisledningsgrupper. 

– Vi befinner oss i en knepig situation med rådande pandemi och behöver tänka annorlunda och nytt för att kunna tillhandahålla stöd. Vi har, eftersom undervisningen bedrivs på distans, inte grepp om alla elever på samma sätt som vid ett normaltillstånd, säger Roland Bång.

Läs mer: Man gripen efter grovt våldsbrott i Härnösand