Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Man dödad nära järnvägsstationen i Skurup

Ett stort område har spärrats av efter dådet.
Ett stort område har spärrats av efter dådet. Other: Drago Prvulovic/TT

En man dödades nära järnvägsstationen i Skurup på lördagseftermiddagen. Polisen söker efter gärningsmannen. ”Det har använts ganska kraftigt våld mot kroppen”, säger Hans Nilsson på Skånepolisen.

Polisen fick larm om att en man blev misshandlad klockan 16.31 på lördagseftermiddagen. När patrullen kom på plats konstaterade man att en ung man låg död på Fabriksgatan.

En förundersökning om misstänkt mord har inletts.

– Det här har sannolikt skett utomhus. Någon form av tillhygge har använts. Det har använts ganska kraftigt våld mot kroppen, sannolikt mot bland annat huvudet, säger Hans Nilsson, länsvakthavande vid Skånepolisen.

Polisen har inte hittat något tillhygge, men enligt vittnesuppgifter till flera medier ska det bland annat vara fråga om en yxa. 

Mannens identitet var strax före midnatt inte känd. Polisen söker nu efter gärningsmannen och har spärrat av ett stort område kring brottsplatsen. 

– Vi har uppgifter som vi bearbetar, men vi har ännu ingen frihetsberövad, sade Stephan Söderholm, informatör vid Skånepolisen, strax före midnatt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.