Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-18 11:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/man-foll-fran-tredje-vaningen-kvinna-misstanks-for-mordforsok/

Sverige

Man föll från tredje våningen i Eskilstuna

En man i 20-årsåldern föll från tredje våningen i ett lägenhetshus i Eskilstuna på tisdagskvällen. Han fördes till sjukhus och en kvinna i 40-årsåldern greps misstänkt för försök till mord.

Senare på kvällen framkom att fallet var en olyckshändelse.

Polisen larmades på tisdagskvällen till ett flerfamiljshus i Lagersberg i Eskilstuna.

– Det vi vet är att en man har fallit från tredje våningen, men orsaken till det ska vi försöka ta reda på. Det är lite oklart om han hoppat eller fallit eller vad som ligger bakom, säger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Mannen ska enligt polisen ha kunnat resa på sig efter fallet. Han fördes i ambulans till sjukhus, och var vaken och talbar vid tillfället.

I lägenheten befann sig flera personer som fördes till polisstationen för förhör. En av dem, en 40-årig kvinna, greps misstänkt för försök till mord. Ytterligare en man i 40-årsåldern och två tonåriga kvinnor fördes också till förhör. Även de ska ha befunnit sig i lägenheten.

– Det är inte så att någon främmande person trängt sig in i lägenheten eller så, utan alla har någon form av relation till varandra, säger Björn Öberg.

Under kvällen framkom att mannen som ramlat från lägenheten inte hade blivit utsatt för våld. Den 40-åriga kvinnan försattes därför på fri fot och är inte längre misstänkt. Fallet ses i stället som en olyckshändelse, uppger polisen.