Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-27 01:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/man-ford-till-sjukhus-efter-trafikbrak-i-malmo-polisen-jagar-garningsman/

Sverige

Man förd till sjukhus efter trafikbråk i Malmö – förmodade skottskador

Poliser söker med metalldetektor vid cykelbanan där bråket uppstod. Foto: Johan Nilsson/TT

Vittnen har hört flera smällar i samband med ett trafikbråk i Malmö. En man i 60-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans och polisen har under fredagskvällen intensivt jagat gärningsmannen.

– Det här är ett ärende som vi lägger stora resurser på, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson för polisregion Syd.

Rätta artikel

Vid 17.15-tiden på fredagskvällen larmades polisen till Almgården i Malmö efter rapporter om att ett bråk uppstått mellan en mopedist och en fotgängare. Händelsen ska ha utspelat sig på en cykelbana.

– På väg fram får ledningscentralen in uppgifter om att höga smällar hörts i samband med bråket, så vi skickar dit fler patruller, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson för polisregion Syd.

På platsen hittar polisen en skadad man i 60-årsåldern. Vid 20-tiden uppger polisen att det handlar om ”förmodade skottskador.” Mannens skadeläge är oklart.

En misstänkt brottsplats spärrades av i väntan på en kriminalteknisk undersökning. 

– Det här är ett ärende som vi lägger stora resurser på. Vi söker aktivt efter en gärningsman och har hållit förhör med folk som betraktas som vittnen, säger Rickard Lundqvist.

Vid 20-tiden meddelade polisen att en man i 50-årsåldern har gripits, misstänkt för försök till mord.

– Vi kan bara konstatera att det gick lugnt till. Han greps i en bostad, säger Rickard Lundqvist.

Det är för tidigt att säga vad som orsakade bråket, uppger polisen. Det man utgår från är att händelsen kom in som en trafikincident, och att det senare utbröt skottlossning på platsen.

Enligt uppgifter till Sydsvenskan slog insatsstyrkan till mot en lägenhet tidigare under fredagskvällen, då utan att hitta någon misstänkt.

– Vi brukar inte kommentera vilken typ av resurser vi kopplar in, säger Rickard Lundqvist.