Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Man fortfarande misstänkt för villabranden i Halmstad

Den tekniska undersökningen av villabranden i Halmstad avslutades på torsdagen.

Den man som befann sig i huset när branden är startade är fortfarande misstänkt för grovt vållande till annans död. Kvinnan frias från alla brottsmisstankar.

Det var natten till lördag förra veckan en villa i centrala Halmstad brann upp. En kvinna skadades och ett barn befaras ha omkommit i branden. En man i 50-årsåldern befann sig också i huset, men klarade sig utan några skador.

På måndagen delgavs kvinnan och mannen misstanke om allmänfarlig vårdslöshet samt grovt vållande till annans död.

Nu frias kvinnan från alla brottsmisstankar, medan mannen fortfarande är misstänkt för brott. Om mannen förnekar eller erkänner brott är inte känt.

På torsdagen avslutade polisen den tekniska undersökningen av villan. Undersökningen genomfördes med bland annat hund.

Trots misstanke om vållande till en annans död kan inte polisen bekräfta något dödsfall. Barnet som befaras ha omkommit i branden saknas fortfarande.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.