Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Man gick genom isen i Vänern

En man kyldes ner kraftigt efter att vid 12-tiden ha gått igenom isen i Vänern strax väster om Karlstad. Han var vid medvetande när han fördes till sjukhus.

Det var vid 12-tiden räddningstjänsten fick larm om en man som gått genom isen i Vänern strax söder om Vålberg, som i sin tur ligger två mil väster om Karlstad.

Anledningen till att han gick igenom är okänd, säger Björn Johansson, räddningschef i Karlstad.

– Några personer han var tillsammans med har tydligen hållit i honom och först inte lyckats få upp honom. Men när vi kom ut låg han på isen, kraftigt nedkyld.

Mannen var då ”till och från” vid medvetande, enligt Johansson.

Klockan 13.15 kommer besked att mannen är placerad i ambulans för vidare transport till sjukhus. Han är då vid medvetande.

– Det blev först en ganska lång transport till farbar väg där ambulansen kunde köra, säger Björn Johansson.

– Den stora utmaningen i sådana här situationer är att hitta till vederbörande. Det är inte alltid lätt att hitta positionen när den är ute på isen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.