Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-19 13:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/man-gripen-efter-uppgifter-om-kidnappning/

Sverige

Man gripen efter uppgifter om kidnappning

Polisen kunde under natten efter förhandlingar gripa en man i Falun som anklagats för människorov, och påträffade en pojke i 15-årsåldern som påstods ha blivit bortrövad. Det är dock oklart om det skett ett brott, skriver polisen. 

Rätta artikel

Det pågår fortfarande en brottsutredning om misstänkt människorov, och en man i 30-årsåldern är under natten anhållen av åklagare. 

Omständigheterna är dock oklara, och mannen har inte delgetts misstanke om människorov, utan om övergrepp i rättssak, skriver polisen på sin hemsida. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet hade föräldrarna fått samtal av en person som krävde pengar för att släppa pojken. 

Polisen lokaliserade platsen, och kunde efter förhandlingar gripa mannen, som fortfarande utreds för misstänkt människorov.

Polisen är förtegen med uppgifter, men skriver att det är oklart om ett brott har begåtts. 

Anmälan upprättades på onsdagskvällen sedan någon ringt och slagit larm vid halv nio-tiden. 

– Det är inlett en förundersökning om människorov. Fortfarande är arbetet i sin linda. Vi håller på att utreda vad som verkligen har hänt, sade Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen, till TT då. 

I inledningsskedet ville inte polisen bekräfta att det rörde sig om ett barn, men gör det i den uppdaterade informationen. 

Enligt polisen finns det inga uppgifter om att pojken, som är i 15-årsåldern, ska ha fått några skador i samband med händelsen.