Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-24 02:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/man-haktad-efter-hot-mot-goteborgsskola/

Sverige

Man häktad efter hot mot Göteborgsskola

En 20-årig man har häktats efter att allvarliga hot riktats mot en gymnasieskola i Göteborg, rapporterar P4 Göteborg. Han är på sannolika skäl misstänkt för olaga hot, skadegörelse och hot mot tjänsteman.

Rätta artikel

– Det finns risk att han fortsätter, och att han kanske kan gå från ord till handling, därför häktas han, säger åklagare Tomas Willén till P4.

Hoten framfördes både via sociala medier och på plats i skolan i fredags, vilket resulterade i en stor polisinsats och att skolans drygt 1.000 eleverna skickades hem.

Åklagare har nu två veckor på sig att väcka åtal. Mannen nekar till brotten.

Ämnen i den här artikeln:

Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt