Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-08 08:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/man-hittad-i-vattnet-utanfor-landskrona/

Sverige

Man drunknade utanför Landskrona

Dykare, helikopter och sjöräddning har hittat en man i vattnet utanför Borstahusen vid Landskrona. Vittnen på stranden slog larm efter att han försvunnit ur sikte. Mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda, meddelar polisen på sin hemsida.

Strax före 14 på söndagseftermiddagen skickades ett stort räddningspådrag till Borstahusen i Landskrona. Vittnen hade då sett en person försvinna ute i vattnet.

– Det var en person på stranden som såg en person ute på en badleksak. När mannen började simma tillbaka såg de honom inte längre och slog larm, sade Mathias Hansson på Sjö- och flygräddningscentralen.

Både helikoptrar och båtar med dykare skickades till platsen för att söka efter mannen. Vid 14:30-tiden hittades mannen på botten.

– Räddningspersonal utförde hjärt- och lungräddning på plats innan han flögs till Lunds universitetssjukhus, sade Mathias Hansson.

Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt