Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-16 06:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/man-i-70-arsaldern-misstankt-for-mord-i-kil/

Sverige

Man i 70-årsåldern misstänkt för mord i Kil

En man i 70-årsåldern har gripits misstänkt för mord på en kvinna i samma ålder i ett rekreationsområde i Kils kommun.

Det var vid 01.11-tiden natten mot måndagen som polisen fick larmet om händelsen i friluftsområdet i Kils kommun.

Polisen inledde upplivningsförsök på kvinnan, men hennes liv gick inte att rädda, skriver polisen på sin hemsida. 

En man i 70-årsåldern greps på platsen och är misstänkt för att ha mördat kvinnan.  

Området är avspärrat för teknisk undersökning.

Polisen vill inte gå in på var mordet skett, om det finns vittnen eller vilken relation den gripne mannen hade till kvinnan. 

– Mannen är än så länge bara gripen, men kommer troligen att anhållas på sannolika skäl misstänkt för mord, säger Lars Hedelin, presstalesperson på polisens Region Bergslagen.  

Det är den högre misstankegraden. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt