Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Man i ko-dräkt dömd för misshandel

Polisen kallades till en McDonald's-restaurang i centrala Malmö en sommardag 2014 efter att en anställd blivit misshandlad. Gärningsmannens signalement stack ut – en "ko-man" som "stod utanför entrén i sin dräkt och öste värdeladdade ord över personalen", skriver Kvällsposten.

Dräkten bars av en 20-årig man som nu har dömts av tingsrätten till villkorlig dom och 90 dagsböter för misshandel. Tjugoåringen ska ha uppgett i förhör att det var fullt av ungdomar utklädda till kor på hamburgerrestaurangen eftersom elever på hans skola tävlat om att störa ordningen.

Misshandeln inträffade när personalchefen bad ungdomarna att lämna restaurangen sedan de kastat servetter upprepade gånger på golvet. En anställd gick emellan när 20-åringen skrek åt chefen, men blev då slagen med flera knytnävsslag i huvudet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.