Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Man i onepiece fick ”hotbrev”

Sparkdräkter för vuxna slog i Sverige igenom på någorlunda bred front 2010.
Sparkdräkter för vuxna slog i Sverige igenom på någorlunda bred front 2010. Foto: Anders Wiklund / Scanpix
Kampsportaren Martin Andersson, 41, har fått ta emot tre ”hotbrev”, delvis författade på tyska, sedan han använt en så kallad onepiece i Timrå. Trakasserierna är polisanmälda.

Timråprofilen Martin Andersson brukar synas i många lokala sammanhang – som illusionist, filmmakare och som en drivande kraft i en kampsportklubb, skriver Dagbladet.

Onepiecen är en overall som lanserades i Norge 2008. Under 2010-talet blev den populär som mysplagg i flera länder, däribland Sverige.

Men i Timrå är det inte alla som uppskattar sparkdräkten. Martin Andersson har fått tre brev i vilka avsändaren retar sig på hans klädstil.

– "Du tror väl att du är säker. Nu får du skärpa dig! Ska du gå klädd sådär?", skriver de, säger Martin Andersson till DN.se.

Det första brevet inleddes med ett "Guten Tag" – tyska för god dag – men var i övrigt skrivet på svenska. Det tredje brevet bestod av fler tyska fraser, men lämnar en del övrigt att önska när det gäller stavning och grammatik.

Martin Andersson kontrade med att under en vecka gå klädd i en rosa träningsoverall.

– Ingen ska tala om för mig hur jag ska gå klädd, säger han.

För Martin Andersson är det praktiskt att använda en onepiece till och från träningarna på kampsportklubben. Han tänker inte låta trakasserierna stoppa honom.

– Det är tråkigt med inskränkta människor, men det är typiskt för Timrå, säger han.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.