Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Man ihjälklämd av fabriksmaskin

En man i 45-årsåldern har dött efter att ha blivit ihjälklämd av en maskin på företaget Atria i Borås.

Det var på fredagsförmiddagen som mannen arbetade i livsmedelsfabriken och på något sätt fick bröstkorgen klämd, skriver Borås Tidning.

Upplivningsförsök gjordes på plats och mannen fördes till Södra Älvsborgs sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Händelsen är polisanmäld och anmäld till arbetsmiljöverket. Företaget har också startat en internutredning för att se vad som gått fel.

”Vi är otroligt ledsna över det som har inträffat och våra tankar går till vår drabbade kollega och hans familj. Produktionen är stoppad och vår platschef har samlat personalen”, säger Tomas Back, vd för Atria Scandinavia i ett pressmeddelande.

Det här är inte första gången en dödsolycka inträffar på Atria, enligt Borås Tidning. För två år sedan dog en kvinna i Tranås efter att ha klämts i företagets maskiner.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.