Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-17 07:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/man-lastes-in-och-tvingades-ta-droger/

Sverige

Man låstes in och tvingades ta droger

Två män i 20- respektive 35-årsåldern åtalas misstänkta för att bland annat ha kidnappat, drogat och rånat en annan man, skriver Göteborgs-Posten. Händelsen pågick i runt ett dygn i Göteborgstrakten i höstas.

Rätta artikel

Männen lärde känna varandra via Facebook. En dag i slutet av oktober bestämde sig offret, som är hemmahörande i Borås, att hälsa på sina nya bekantskaper.

Träffen urartade när den utsatte mannen låstes in i en lägenhet i Älvängen strax norr om Göteborg. Han misshandlades, fick sitt hår avklippt och tvingades ta amfetamin. De nya ”vännerna” tvingade också av mannen pengar.

– Om jag skulle ringa polisen skulle de slå sönder mig. Det skulle bli synd om mig, har mannen berättat i förhör, enligt GP.

Bland misstankarna finns olaga frihetsberövande, rån, övergrepp i rättssak, stöld, ofredande och bedrägeri.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt