Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Man misshandlad med yxa

En man attackerades i sin bostad i Göteborg med yxa och batong och fick ta emot flera slag i huvudet. Nu jagar polisen två misstänkta gärningsmän som flydde från platsen i en röd bil.

Mannen söktes upp i sin bostad i Biskopsgården i Göteborg av de två gärningsmännen på lördagsmorgonen. Klockan 09.40 larmades ambulans och polis till platsen.

– Mannen, som är i 40-årsåldern, hade fått besök av två män som kom in och misshandlade honom. Han fick slag i huvudet med både en batong och en yxa. Han uppger själv att han även har blivit hotad med en pistol, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

Efter misshandeln flydde de två gärningsmännen från platsen i en röd bil, enligt vittnesuppgifter till polisen.

– Vi har en del av ett registreringsnummer, säger Peter Adlersson.

– Det finns inte ett jättebra signalement i nuläget, men så fort det finns möjlighet ska vi höra mannen på sjukhuset. Vi pratar med grannar också, det finns ett vittne som har sett bilen lämna platsen.

Den misshandlade mannen var vid medvetande och talbar när han fördes till Sahlgrenska sjukhuset. I nuläget är det oklart hur skadad han är eller vilka skador han har.

En yxa hittades utanför fastigheten och polisen har spärrat av mannens bostad för teknisk undersökning. Händelsen utreds som försök till dråp alternativt grov misshandel.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.