Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 12:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/man-overfallen-vid-sin-gard-stucken-med-kniv/

Sverige

Man överfallen vid sin gård – stucken med kniv

En man blev natten till fredagen överfallen utomhus på sin gård utanför Vänersborg.

Familjen hade tidigare drabbats av inbrott och mannen skulle se om gården då han angreps och skadades svårt.

Strax före två på natten larmades polisen till en gård utanför Vänersborg. En man i 50-årsåldern hade huggits med kniv i bålen och ena armen.

– Han är allvarligt skadad, men hans läge uppges vara stabilt av sjukvårdspersonal. Han är nedsövd så vi har inte kunnat prata med honom, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisregion Väst.

Enligt mannens familj hade gården drabbats av ett inbrott så sent som för en vecka sedan och mannen var ute för att se om gården när han överfölls. Innan han fördes till sjukhus berättade mannen för familjen att han blivit överfallen av en eller två personer.

– Eftersom de har haft ett inbrott så har han troligen varit orolig för gården och varit ute för att kontrollera att allt är som det ska. Då har han mot alla odds sprungit på de här personerna, eller den här personen, säger Stefan Gustafsson.

Inbrottet polisanmäldes och utreds av polis, men ingen har gripits i det ärendet. Stefan Gustafsson säger att det inte är otroligt att inbrottstjuvarna är de samma som de som överföll mannen.

– Ofta är det så att när de har hittat en väg in någonstans så kan de komma tillbaka. Det kan finnas mer saker som man vill tillgripa, säger han.

Gården har spärrats av och en omfattande kriminalteknisk undersökning pågår sedan morgonen. Händelsen utreds som försök till mord. Ingen är gripen.