Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-06 22:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/man-pakord-av-polisbil-pa-cykelbana-ford-till-sjukhus/

Sverige

Man påkörd av polisbil på cykelbana – förd till sjukhus

En man i 50-årsåldern skadades när han blev påkörd av en polisbil på en cykelväg i Uppsala. Han har förts till sjukhus. Polisen är förtegen om omständigheterna. 

– Det här kommer att lämnas över till Särskilda åklagarkammaren, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på Uppsalapolisens ledningscentral.

Påkörningen inträffade på en cykelbana intill Gamla Uppsalavägen i Nyby och polisen fick larm om händelsen klockan 19.41. 

– En patrull befann sig på en cykelbana och körde i samband med det på en cyklist. Han kunde gå, stå och prata men ambulansen gjorde bedömningen att han skulle följa med till sjukhus, säger Daniel Wikdahl.

Polisen vill inte gå in på varför polisbilen körde på cykelbanan. 

– Det kan inte jag kommentera närmare, därför att det här blir något som Särskilda åklagarekammaren ska titta närmare på, säger han och syftar på den del av Åklagarkammaren som utreder misstänkta brott utförda av poliser. 

Händelsen rubriceras i nuläget som trafikolycka. 

– Det görs alltid en anmälning när en patrull är inblandad av en händelse av det här slaget. Det är upp till särskilda utredningar att avgöra om det finns misstanke om brott. Vi kommer att lämna över till dem, det kommer säkerligen att ske under kvällen.