Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-20 08:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/man-skjuten-i-helsingborg-okant-skadelage/

Sverige

Man skottskadad i Helsingborg

Polisen har spärrat av Södergatan i Helsingborg efter skottlossning. Foto: Johan Nilsson/TT

Strax efter klockan 19 på onsdagskvällen larmades polisen om en skottlossning i centrala Helsingborg. En man, som tros vara 23 år gammal, fördes till sjukhus med skottskador och hans tillstånd är okänt, enligt polisen.

Rätta artikel

Polisen anlände till Södergatan i centrala Helsingborg efter att en person ringt in och larmat om en skottlossning. Patrullen hittade då en skottskadad man, som fick föras till sjukhus i polisbil. 

– Mannen vårdas på sjukhus och vi har inga uppgifter om hans skadeläge, säger Calle Persson, presstalesperson i region Syd.

Polisen har ännu ingen misstänkt för skjutningen, som skedde utomhus i stadens centrala delar. Enligt Calle Persson kommer skjutningen förmodligen att rubriceras som mordförsök.

– Vi har spärrat av brottsplatsen och försöker nu ta reda på vad det är som har hänt. Vi pratar med vittnen och undersöker om det finns övervakningskameror på platsen. Teknikerna har ännu inte anlänt men det kommer de göra så småningom, säger han.

Helsingborgs Dagblad har talat med flera vittnen som befann sig på platsen vid tiden för skjutningen. En kvinna säger till tidningen att mellan 10 och 20 män stod i en grupp på gatan och diskuterade något, när skott plötsligt hördes.

– Killarna stod i hörnet på andra sidan gatan när jag gick över övergångsstället. Sen såg jag en kille med luva över ansiktet som tog upp en pistol, hur han sträckte fram den och så sköt han. Åtta skott tror jag att det var, säger vittnet till Helsingborgs Dagblad.