Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-16 06:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/man-skuren-i-ansiktet-i-limhamn-misstankt-gripen/

Sverige

Man skuren i ansiktet i Limhamn – misstänkt gripen

En man i 50-årsåldern har blivit skuren i ansiktet i Limhamn i Malmö, enligt polisen. En person i 80-årsåldern är gripen misstänkt för försök till mord.

– Vår uppfattning är att det inte varit en okänd person som gjort överfallet, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen region syd.

Polisens regionledningscentral fick klockan 17.04 på tisdagen in ett larmsamtal om att en man blivit skuren i ansiktet och befann sig på ett torg i Limhamn. 

– Det är en ytlig skada i ansiktet. Det är bedömningen som gjordes ute på platsen. Mannen anträffades på torget och vi tror oss veta att det skett på en annan plats än där, säger Rickard Lundqvist.

Har ni någon uppfattning om var det hänt?

– Ja, det har vi men det är ingenting vi kommenterar innan vi gjort de undersökningar som ska göras. Men vi har en idé om var det skett. Vi tror att det skett inomhus inte så långt ifrån där målsäganden påträffades.

Polisen vet inte om det är en kniv som använts eller om det handlar om något annat spetsigt föremål.

– Vi kan utrycka oss lite svävande på den punkten, dels för att vi inte har anträffat brottsverktyget eller tillhygget, och dels för att vi inte vill låsa oss vid ett visst skeende. Utredningen får visa vad som har orsakat skadan, säger han.

En person i 80-årsåldern har gripits misstänkt för försök till mord. Gripandet av den misstänkte skedde på en annan plats än där målsäganden påträffades. 

– Det är ingenting som talar för att det har skett helt oprovocerat. Däremot är det oklart om de har en relation. Vi håller på att utreda det, säger Rickard Lundqvist.

En person har också blivit medtagen till förhör men denne är inte misstänkt i detta skede, enligt Rickard Lundqvist.

– Vederbörande är intressant för utredningen och är åtminstone inte skäligen misstänkt, men status kan ändras.